Greger Petersson utsedd vd för Elitserien i Racing

Greger Petersson har blivit utsedd verkställande direktör för TTA – Elitserien i Racing.
– Elitserien i Racing är ett oerhört spännande mästerskap, de har gjort en imponerade resa hittills och jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter, säger Greger Petersson, vd för TTA – Elitserien i Racing.

Petersson har varit starkt involverad inom svensk motorsport sedan tidigt 70-tal och har både drivit team och tävlat själv på såväl SM- som EM-nivå. Mellan åren 1998 och 2000 var Petersson ordförande för Svenska Bilsportförbundet och var sedan delägare av STCC AB från 2000 till 2005.

– Greger har en mycket lång erfarenhet inom motorsport, allt från att vara förare själv till att driva ett mästerskap. Därför känner vi starkt förtroende för att utse Greger som vd för vårt mästerskap, säger Christian Dahl, TTA-representant.

Halmstad-bon tillträder tjänsten från och med den första april och kommer att arbeta med ett brett spann av ansvarsområden.

– Min ambition är att fortsätta utveckla mästerskapet framåt. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med våra duktiga medarbetare och engagerade ägare, säger Petersson.

Vid sidan av sin huvudsakliga affärsverksamhet inom fastighetsbranschen har Pettersson även en unik samling av racingbilar med allt från Formel 1-bilar till en stor del av Volvos tävlingsbilar från 60-tal till modern tid.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>