Trofeo Abarth presenterar startlistan för säsongen 2012

Trofeo Abarth Sweden har presenterat startlistan för säsongen 2012 med 13 anmälda förare.
– Det känns oerhört positivt att kunna presentera 13 snabba, unga och intressanta förare inför säsongen, säger Anna Pensar, koordinator för Trofeo Abarth.

Bland de anmälda förarna hittar vi namn som fjolårstvåan Niklas Lilja, JTCC- och Mini Challenge-föraren Richard Trange och rallyföraren Calle Ward.

– Vi har en bra blandning med snabba juniorer och lovande talanger. I fjol skilde det bara sju poäng mellan ettan och tvåan i mästerskapet, allt pekar mot att vi kommer att få en ännu tätare säsong i år, säger Pensar.

Förarna i årets Trofeo Abarth tävlar om en fabriksny Abarth 500 gatbil och mästaren, plus en förare till, kommer att få vara med vid TTA Junior Program:s testdag på Karlskoga i höst. Där får förarna testa TTA-bil och få coachning från förare som Fredrik Ekblom, Richard Göransson, Jan ”Flash” Nilsson, med flera.

– Vi har ett starkt mästerskap med ett solitt program för utveckling av lovande racingjuniorer. Vi har dessutom två bilar och förare till under förhandling, målsättningen är att landa på 15 bilar innan säsongsstart, säger Pensar.

Trofeo Abarth Sweden kör årets första officiella testdag på lördag den 14:e april på Karlskoga-banan tillsammans med TTA – Elitserien i Racings övriga supportklasser. Premiären går den 12:e maj på samma bana tillsammans med Elitserien i Racing.

Startlista – Trofeo Abarth Sweden 2012

#2 Niklas Lilja, LMP Engineering
#3 Richard Trange, PWR Racing
#4 Carl-Olov Carlsson, LMP Engineering
#5 Jonatan Morin, Morin Racing
#6 Anna Pensar, Team ABNET
#7 Sophie West, Westlife Racing
#9 Viktor Ljungdahl, JB Motorsport
#10 Calle Ward, Ricknäs Motorsport
#12 TBA, Ricknäs Motorsport
#14 TBA, PWR Racing
#15 Aku Pellinen, Aku Pellinen Racing
#29 Kalle Dejemyr, Dejemyr Racing
#99 Felix Hagström, Lukoil Racing

Kalender – Trofeo Abarth Sweden 2012

12/5 – Karlskoga
02/6 – Anderstorp – Nationaldagsracet
07/7 – Falkenberg – Västkustloppet
18/8 – Karlskoga – Kanonloppet
15/9 – Tierp Arena
29/9 – Göteborg – Grande Finale

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>