18 förare anmälda till Radical 2012

Radical presenterar i dag en startlista med 18 anmälda förare inför säsongen 2012 tillsammans med TTA – Elitserien i Racing.
– Vi har en god uppslutning av förare och team till årets mästerskap, något som gläder oss stort och ytterligare stärker vårt beslut att gå med TTA, säger Thomas Andersson, ordförande för Radical.

Bland de anmälda förarna hittar vi topptrion från förra året med mästaren Robert Helling, Tobias Alriksson och Jesper Westerholm. Listan innehåller också nya namn som Arttu Mäkelä och Daniel Röjsel.

– Det känns oerhört kul att så många unga och snabba racingtalanger fortsätter att satsa på Radical och vi ser fram emot att fortsätta att leverera talanger inom svensk racing, säger Tyronne Hultén, sportansvarig för Radical.

Förarna i Radical tävlar om prispengar på 200 000 kronor och även ett test med TTA Junior Program där mästaren och en förare till får provköra TTA-bil.

– Jag tror att nya TTA-serien kommer att blir årets stora snackis och en riktig succé. Det känns verkligen både kul och spännande att få vara med när det nu blir helt nya förutsättningar för klassen! Hela upplägget känns lovande med TTA och jag gillar deras fokus på ökad ungdomssatsning! Det är också mer inriktning på det sportsliga och med betydligt mer körning, säger fjolårstvåan Tobias Alriksson.

Radical-säsongen börjar den 12:e maj på Karlskoga-banan tillsammans med TTA – Elitserien i Racing. Närmast testar Radical den 14:e april på Karlskoga-banan och även den 30:e april på Anderstorp Raceway.

Startlista – Radical 2012

Simon Hulten – Racepromote Scandinavia
Jesper Westerholm – Racepromote Scandinavia
Emelie Liljenström – Liljeström Motorsport
Johannes Gabrielsson – Kejs Racing
Oskar Andersson – Kejs Racing
Lukas Sundahl – Sundahl Racing
Marcus Jönsson – MJ Racing
Robin Erogly – Tommy Björk
Robert Helling – Kejs Racing
Tobias Alriksson – Alriksson Motorsport
Simon Bergewing – Bergewing Motorsport
Daniel Röjsel – Mattson Motorsport
Arttu Mäkelä – JFG Motorsport
TBA – JFG Motorsport
TBA – JFG Motorsport
TBA – JFG Motorsport
TBA – Kejs Racing
TBA – Kejs Racing

Besök www.radicalmotorsport.se för mer information.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>