Thomas Johansson blir sportchef för TTA – Elitserien i Racing

Thomas Johansson tar över tjänsten som sportchef för TTA – Elitserien i Racing och kommer att ha det övergripande ansvaret för genomförandet av tävlingshelgerna.
– Jag brinner för svensk racing och uppstarten av TTA – Elitserien i Racing. Att arbeta som sportchef känns oerhört motiverande och jag ser fram emot den kommande säsongen, säger Johansson, sportchef för Elitserien i Racing.

Johansson har arbetat som general för Porsche Carrera Cup med Flash Engineering sedan 2007 och har en lång erfarenhet inom racing, bland annat med framgångar som förare i STCC, Formel 3 och senast Superkart där han blev svensk mästare 2008.

– Thomas är en sann eldsjäl som brinner för svensk racing och vi är oerhört glada över att fortsätta ta del av hans expertis, säger Greger Petersson, vd för Elitserien i Racing.

Forshaga-bon kommer att arbeta nära med deltagande förare och team i samtliga klasser kring planering och genomförande av mästerskapet och även ha ett extra ansvar för nya klassen GT Cup.

– Jag har tävlat och jobbat inom racing sedan början av 80-talet och jag kan inte tänka mig något annat. Det känns speciellt kul att vända blad för svensk racing och fortsätta att jobba nära med alla inblandade, säger Johansson.

Närmaste uppdraget för Johansson blir att genomföra två testdagar, 13-14:e april på Karlskoga-banan, för samtliga supportklasser i Elitserien i Racing.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>