Ny serie till TTA: 15 förare anmälda till GT Cup på ett dygn

Efter mindre än ett dygn sedan GT Cup skapades och öppnade för anmälan har 15 förare anmält sig till mästerskapet.
– Vi är oerhört glada över att se så många förare som tror och satsar på GT Cup. Vi inväntar dessutom fler anmälda och det råder ingen tvekan om att vi har en spännande Porsche-säsong framför oss, säger Thomas Johansson, GT Cup-general.

Bland de hittills anmälda förarna hittar vi namn som tidigare JTCC-föraren Eric Jonsson, Carrera Cup-förarna Roar Lindland, “Snickar-Matte” Karlsson, Patrik Skoog, Johan Löfqvist och många fler.

– Jag ser verkligen fram att tävla i GT Cup tillsammans med Elitserien i Racing. Totalpaketet är helrätt för oss och jag tvivlar inte på att vi har en bra säsong på gång, säger Roar Lindland.

GT Cup startar den 12:e maj tillsammans med Elitserien i Racing på Karlskoga-banan och inleder innan dess med test den 13-14:e april på samma bana.

– Samma dag som SRL föddes, som senare blev TTA – Elitserien i Racing, så var det självklart för oss att Porsche-racingen i form av GT Cup kompletterar GT-plattformen väldigt bra som finns i mästerskapet med bland annat Swedish GT. Porsche är GT-racing och har alltid varit, hela märket andas den här typen av racing med en tradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden med bland annat Le Mans. GT Cup är nu hemma, något som bevisas av det stora intresset och antalet förare inför årets säsong, säger Jan “Flash” Nilsson, vd för Flash Engineering som driver GT Cup.

Anmälan för GT Cup 2012 stänger den 20:e april.

3# David V Schinkel Team Tidö
4# TBA* Team Tidö
5# Peter Granstrand PFI Racing
7# TBA* Westlife Racing
12# Roar Lindland Flash Engineering
14# Matte Karlsson Flash Engineering
21# Arne Jörgensen TBA*
22# TBA* Westlfe Racing
25# Lars Gustafsson LG Racing
27# Johan Löfqvist Löfqvist Engineering
31# Micael Ljungström Team Ferrita Racing
47# Peter Jervemyr TBA*
61# Sveinung Tinnes Mork Timo Maskin
90# Erik Jonsson Jonsson Engineering
95# Patrik Skoog PFI Racing

* = Avslöjas av teamen själva inom kort

Kalender – GT Cup 2012

12/05 – Karlskoga
02/06 – Anderstorp
16/06 – Göteborg**
07/07 – Falkenberg
18/08 – Karlskoga
01/09 – Anderstorp
15/09 – Tierp Arena
29/09 – Göteborg**

** = Inbjudningstävling

GT Cup ersätter GT3 Cup Challenge i Elitserien i Racing och är ett mästerskap för Porsche 911 GT3 Cup-bilar. För mer information om turerna kring mästerskapet, klicka här

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>