Linus Ohlsson: ”Jag ger inte upp förrän flaggan faller i finalen”

Linus Ohlsson hade en omtumlande TTA-helg under Kanonloppet som började med ett starkt kval och tredje snabbaste tid.
– Vi byggde om bilen under natten efter testerna och kvalet blev det mest strategiska hittills i år, skulle man gå ut tidigt eller sent under en upptorkande bana? Vi gjorde rätt val och gick ut tidigt, säger Ohlsson.

Tävlingen började nästan direkt med en bestraffning för Ohlsson där domarna bedömde att han blockerat Thed Björk i starten.

– Jag fick en usel start medan Thed fick en fantomstart. Jag gjorde en förflyttning och såg inte Thed när han kom farande och stängde honom så det blev kontakt. Jag fick ett straff för manövern, efter att ha sett repriserna tycker jag att det var lite hårt dömt av domarna, men jag blockade faktiskt honom och förstår hur domarna resonerade. Men 20 sekunder genom depån var kanske lite väl hårt, säger Ohlsson.

Efter straffet fick Team Tidö-föraren jaga för att försöka hinna ikapp de andra förarna.

– När jag kom ut på banan såg jag inte bilarna framför mig, men jag gav inte upp utan försökte rädda i alla fall ett poäng genom att sätta snabbaste varv. Jag lyckades med det och under racet hade jag sex varv som var snabbare än näst snabbaste föraren på banan. Det blev en safety car som räddade mitt race och jag kom ikapp de andra bilarna, säger Ohlsson.

Saab-föraren plockade plats efter plats och var i slutskedet av tävlingen nästan ifatt tredjeplacerade Martin Öhlin som hade startat tvåa.

– Jag gav allt jag hade och tog in mellan fem till åtta tiondelar per varv på Martin Öhlin. Jag kom ikapp på sista varvet men fick ingen chans att köra om. Med tanke på omständigheterna så är jag nöjd med racet. Bilen fungerade perfekt och hade jag inte dragit på mig en drive through så hade jag utmanat Ekblom om segern, säger Ohlsson.

Tre tävlingar återstår och Ohlsson ligger kvar som tvåa i mästerskapet, dock med Fredrik Ekblom i ledning med 30 poängs marginal.

– Jag tappade tyvärr på Ekblom efter Kanonloppet, men det är inte kört än och jag kommer inte ge upp innan flaggan faller i finalen i Göteborg, säger Ohlsson.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>