Hårt arbete bakom kulisserna för sportchef Thomas Johansson

Thomas Johansson är en av personerna bakom TTA – Elitserien i Racing i sitt arbete som sportchef för mästerskapet. Arbetsuppgifterna varierar mellan allt från genomförande av tävlingshelg till reglemente och kontakt med arrangörer.
– Det var tur att man inte visste vad man gav sig in på innan, det är ett hårt arbete. Men samtidigt ett väldigt roligt arbete och en kul resa att göra, säger Johansson.

 

Johansson har en lång bakgrund inom motorsport och har själv framgångsrikt tävlat i formelbilar, STCC och senast Superkart där han tog SM-guld 2008. I dag är dock tävlandet mest sporadiskt, istället ligger fokus på organisation.

 

– Istället för att träna och tävla på banorna tränar jag på Sats flera dagar i veckan, men framförallt så hjälper jag min bonusdotter Emma med hennes tävlan i gokart, säger Johansson.

 

Engagemanget för unga racingtalanger är stort för Johansson och sträcker sig utanför familjen då han är en av de drivande krafterna bakom TTA – Junior Program där samtliga mästare från supportklasserna får vara med på en testdag med TTA-teamen.

 

– Det är kul att se att man kan ge något tillbaka och hjälpa tillväxten för svensk racing. Nu finns det en stege då vi samarbetar med gokart-SM och lyfter fram de duktiga förarna inom våra supportklasser i TTA, säger Johansson.

 

Förutom TTA är Johansson även klassansvarig för Carrera – GT Cup, en Porsche-klass som Forshaga-bon har jobbat med sedan 2006.

 

– Det var naturligt att fortsätta och jobba med Porsche-klassen, vi har ett gäng engagerade förare och team som vi är glada att samarbeta med. Schemat är fullspäckat, inte minst under tävlingshelgerna, men jag gillar att arbeta med det, säger Johansson.

 

Tre tävlingshelger återstår av årets säsong, sedan väntar arbete inför säsongen 2013.

 

– Arbetet inför nästa år har ju redan börjat. Men det är och har varit turbulenta tider inom racing-Sverige som alla känner till. Det är en sann utmaning, men vi jobbar på och jag ser fram emot nästa säsong, säger Johansson.

 

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>