Racingkriget är över – STCC och TTA enade om framtiden

STCC och TTA har enats om framtiden för svensk banracing. Från och med 2013 kommer STCC – Elitserien i Racing att köras enligt TTA-reglementet. Beslutet kommer efter många och långa samtal mellan de två organisationerna.

– Vi har haft en mycket fruktbar dialog med TTA som har resulterat i den här lösningen. Vi har hittat en gemensam grund att stå på och nu kommer vi att vidareutveckla konceptet för att skapa bästa möjliga förutsättningar för svensk banracing, säger Rickard Pålsson, ägare av STCC.

– Svensk racing behöver stabilitet och långsiktighet, det är vad vi får nu. Alla inblandade parter är oerhört nöjda med lösningen. Nu finns alla förutsättningar för att skapa en ännu starkare plattform för svensk racing och framtiden ser således betydligt ljusare ut, säger Greger Petersson, vd för TTA.

En stark koppling till bilbranschen är viktig för mästerskapets utveckling. Därför kommer reglementet att genomgå flera förändringar. STCC:s vd Bob Huzell förklarar:

– STCC är en viktig plattform för bilbranschen att marknadsföra sig och för att stärka den relationen har vi beslutat om en treårsplan för hur konceptet ska utvecklas. Bilarna kommer att förändras på ett antal punkter. På sikt kommer bland annat 1,6-liters turbodrivna motorer från respektive biltillverkare att införas, säger Huzell.

Den lösning som parterna nu har kommit fram till möjliggjordes delvis genom att STCC:s partner Yokohama tog ett kliv åt sidan.

– Vi är skyldiga Yokohama ett stort tack och vi kommer att fortsätta vårt goda samarbete på andra plan under kommande säsong.Nu kommer vi att sätta fart på arbetet med upplägget inför nästa säsong vad gäller kalender och supportklasser. Nu ser vi fram emot ett spännande 2013, säger Huzell.

 

 

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>