Inget tvivel om titelstrid för Alx Danielsson

Trots två tävlingar utan poäng ligger Alx Danielsson sjua i mästerskapet och att han ska vara med i titelstriden av TTA – Elitserien i Racing 2012 har Citroën-föraren inga tvivel om.
– Jag tror absolut att jag kan vara med och slåss om titeln. Det svänger väldigt fort i mästerskapet, farten finns där och förväntningen vi satt på oss själva är att ta pallplats i de kvarvarande fyra tävlingarna, säger Danielsson.

Efter en imponerande tävling i Göteborg gick det desto tyngre senast i Falkenberg med åttonde plats i kvalet och en bruten tävling efter krasch med stallkollegan Jan Brunstedt.

– Sådant får inte hända, men det har vi lagt bakom oss nu. Vi skruvade tyvärr bort oss vad gäller inställningar och det är mycket på grund av att vi missade försäsongstesterna. Det tar tid att komma i kapp, men nu känner jag för första gången att vi kan göra de ändringar som behövs på bilen med vetskap om hur det blir. Ett mycket viktigt steg, säger Danielsson.

Brovallen Design-föraren ligger 43 poäng bakom mästerskapsledande Fredrik Ekblom. Men trots avståndet poängmässigt är Danielsson säker på sin sak.

– Titta bara på Linus Ohlsson som hade problem i Anderstorp och Göteborg, sedan fick han en bra helg och pang, så är han tvåa i mästerskapet. Har man en stark helg i den absoluta toppen och plockar poäng för kval och snabbaste varv så ändrar det sig väldigt fort. Jag tror på stora omkastningar i mästerskapstabellen inför sluttampen, säger Danielsson.

Målsättningen inför helgens Kanonlopp på Karlskoga Motorstadion är inte blygsam satt och samma gäller för säsongens kvarstående tre tävlingar.

– Om jag kan ta fyra pallplatser på fyra tävlingar, då är vi bra med. Det är ett krav vad det gäller målsättning för oss. Vi måste sätta de förväntningarna på oss, det höjer oss. Vi är mycket hoppfulla och det ska verkligen bli kul att ta sig an sista hälften av säsongen, säger Danielsson.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>