Richard Göransson: ”Nu gäller det att leverera”

Richard Göransson fick en stabil start på säsongen med tredje plats i såväl kval som tävling under premiärhelgen på Karlskoga Motorstadion.
– Jag är nöjd med premiären, men på Anderstorp är helt annorlunda och vi kommer att se en annan typ av tävling. Nu är premiärnerverna gjorda för alla och säsongen börjar på riktigt, säger Göransson.

Från knixiga och korta Karlskoga till snabba och långa Anderstorp i helgen där Göransson och de andra TTA-förarna bland annat kommer möta Sveriges längsta raksträcka.

– Banan är betydligt snabbare och öppnare, dessutom genererar banan mycket högre däckslitage. Vi hade ett bra test på Anderstorp senast där jag var tvåa och Larsson snabbast, det är bara att vika ner huvudet och leverera, säger Göransson.

Premiärhelgens tredjeplats gav Göransson 16 poäng, något som BMW Dealer Team WCR-föraren ska förbättra till helgen.

– Jag vill vinna premiärsäsongen. Det blir att åka dit och leverera bästa möjliga resultat. Men premiären visade att det är otroligt tight, det gäller att vakna på rätt sida som förare och teamet måste sätta ihop den perfekta bilen för dagen för att kunna segra. Kan man vinna så ska man ju köra efter det och jag känner absolut att vi har kapacitet till det på Anderstorp, säger Göransson.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>