Revanschsugen Dahlgren räknar kallt med toppstrid på Anderstorp

Robert Dahlgren är ute efter revansch i helgens TTA – Elitserien i Racing på Anderstorp efter att snöpligt tvingats bryta premiärtävlingen efter bara ett par meter.
– Jag är väldigt sugen, när jag åkte hem från Karlskoga var frustrationen stor och jag ville bara åka direkt till Anderstorp. Nu räknar jag kallt med att vara uppe och kriga i toppen på Anderstorp, säger Dahlgren.

Volvo Polestar Black R-föraren kvalade in på fjärde plats på Karlskoga, bara två tiondelar från pole trots problem med att hitta rätt med inställningarna på bilen.

– Vi gjorde en del grejer som inte fungerade och det blev inte alls som vi hade tänkt oss. Men jag var ändå nöjd med fjärdeplats med tanke på hur det kändes i bilen, säger Dahlgren.

Dessvärre varade fjärdeplatsen bara i ett par meter då kopplingen gav upp direkt i starten. Som tur var lyckades Dahlgren snabbtänkt att styra av till vänster och undvika att bli påkörd.

– Det var som någon slog av tändningen i starten när jag droppade kopplingen. Så det var givetvis ett tungt sätt att inleda säsongen på och nu gäller det att leverera i alla tävlingar, jag får inte tappa mer poäng. Vi får hoppas på att jag har haft min otur för i år nu, säger Dahlgren.

När TTA testade på Anderstorp i början av maj var Dahlgren med i toppen, bara tre tiondelar från snabbaste varvtid, och i helgens tävling är det pallplats som gäller.

– Jag fick mycket körning på Anderstorp och vi hann med en hel del vad gäller inställningar för tävlingen. Vi har ramat in en del grejer för kvalet och jag känner mig mycket mer optimistisk inför Anderstorp än vad jag gjorde för Karlskoga. Siktet är toppen och sedan om det innebär att jag segrar eller står på pallen, det är en annan sak. Men känslan är god och nu är det revansch som gäller, säger Dahlgren.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>