Mästerskapsledare Fredrik Ekblom säker inför Västkustloppet

Mästerskapsledare och trefaldiga SM-mästaren Fredrik Ekblom känner sig säker inför helgens Västkustlopp.
– Det har gått väldigt bra hittills i år, det är oerhört kul att jobba med Volvo Polestar Racing och jag känner mig säker inför helgen, säger Ekblom.

Ingen har kunnat matcha Ekbloms resultat hittills i år där han har tagit en seger, två pallplatser och samtliga snabbaste varv under årets första tre tävlingar. Anledningen till framgångarna menar Volvoföraren är dels hans körstil som passar biltypen och även hans ingenjör Jan Andersson.

– Jag tycker bilen är väldigt kul att köra, den passar mig och det är en biltyp som jag är uppväxt med att köra som formelbilar, sportvagnar och Super Touring-BMW:n. Sedan måste jag ge en eloge till teamet och min ingenjör Janne Andersson. Vi har kul tillsammans och vi har båda bilarna 1-2 i mästerskapet, så uppenbarligen fungerar det han gör tillsammans med mig och Björk, säger Ekblom.

Föregående tävling i Göteborg blev dock Ekbloms sämsta tävling med fjärde plats i kvalet och femte plats i mål där han tvingades göra en stark uppkörning från sista plats efter att ha blivit snurrad av Daniel Haglöf i början av tävlingen.

– Jag är absolut ute efter revansch från resultaten sist. Det blev en bra tävling tillslut, trots snurrningen och bilen var väldigt snabb. Jag fick inte riktigt rätt utdelning resultatmässigt, men det grundar sig främst i att jag inte kunde spika ett perfekt varv i kvalet som Björk kunde, säger Ekblom.

Både Björk och Robert Dahlgren, förarna som ligger honom närmast i mästerskapet, plockade in poäng i förarmästerskapet och Ekblom väntar sig ingen enkel match för att försvara ledningen i helgens tävlingar.

– Jag är absolut ödmjuk inför helgens tävling, det är många som är snabba och det är aldrig lätt. Speciellt inte på Falkenberg där det alltid är superjämt. Men jag är jäkligt sugen på seger, det måste bli det nu och det är dags i helgen, säger Ekblom som har flest segrar på Falkenberg av samtliga i årets mästerskap.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>