Markus Nordenström till TTA med Brovallen Design

Markus Nordenström från Gnosjö kommer att tävla för Brovallen Design i årets andra tävling av TTA – Elitserien i Racing på Anderstorp Raceway i Småland den andra juni.
– Jag ska möta alla de bästa förarna i Sverige men jag känner mig inte slagen på förhand, säger Nordenström.

24-åringen har tidigare tävlat i Radical, bland annat med silvermedalj i de svenska mästerskapen 2010, erfarenhet som han menar kommer till nytta på Anderstorp.

– TTA liknar det jag kört tidigare. Lätta, bakhjulsdrivna bilar med mycket effekt, säger Nordenström.

Nordenström ersätter Jan Brunstedt som kommer att tävla utomlands i GT-serien Blancpain samtidigt som TTA tävlar på Anderstorp och teamchef Tobias Johansson är nöjd med sitt förvärv.

– Jag har följt Markus sedan Radicaltiden och nu när Brunstedt inte kunde vara med kom han upp som ett alternativ. Nu får han känna på den här klassen och vem vet, det kan vara början på ett samarbete inför nästa säsong, säger Johansson.

Smålänningen har varit i förhandlingar med Brovallen Design under våren och hoppas på att få till en styrning för hela säsongen 2013.

– Tiden var för kort för att kunna klara en sådan satsning till i år. Det här är en bra möjlighet att prova på klassen inför en eventuell satsning nästa år, säger Nordenström.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>