Norwegian Thunder Car till Kanonloppet

Norwegian Thunder Car, NTCC, kommer att tävla som supportklass till TTA – Elitserien i Racing under Kanonloppet på Karlskoga-banan den 17-18:e augusti.
– Vi tycker att NTCC är ett mycket bra initiativ och vi välkomnar dem att delta tillsammans med oss under Kanonloppet, säger Mike Luff, delägare Karlskoga Motorstadion och banägarrepresentant TTA.

Delar av startavgifter och intäkter från tävlingen kommer att skänkas till Barncancerfonden och välgörenhetsprogrammet Ronald McDonald Barnfond.

– Planerna för detta har funnits en längre tid och vi är glada över att kunna sätta det i verket tillsammans med NTCC och Elitserien i Racing. Att kunna bidra till välgörenhetsarbetet från Barncancerfonden och Ronald McDonald Barnfond är mycket kul, säger Luff.

NTCC är nystartat inför 2012 med en kalender på fem tävlingshelger på Rudskogen, Vålerbanan, Karlskoga och Jyllandsringen. I NTCC tävlar man uteslutande med Camaro-bilar med planer på att tillåta fler karosser till 2013.

– Det här är en oerhört bra nyhet för NTCC och vi kan inte tänka oss en bättre tävling eller mästerskap att tävla hos. Vi har fått bra respons i Norge från förare och team, vi räknar absolut med en stark premiärsäsong, Rune Næss, ansvarig för NTCC.

NTCC och TTA – Elitserien i Racing har inlett ett initialt samarbete med plan att utöka inför 2013 för att lyfta norsk banracing.

– Vi ser fram emot att samarbeta med NTCC och hjälpa dem att utveckla racingen i Norge. Vi kommer även att presentera fler nyheter kring utbyte vad gäller NTCC:s tävlingar, vi planerar bland annat en inbjudningstävling för Carrera – GT Cup på nybyggda Rudskogen i år, säger Thomas Johansson, sportchef för TTA – Elitserien i Racing.

NTCC välkomnar samtliga Camaro Cup-förare och team från Sverige, Danmark, Finland och Norge att delta i årets mästerskap och tävlingen på Kanonloppet. För mer information om NTCC, besök www.ntcc.no eller kontakta Rune Næss.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>