Historisk racing till TTA på Anderstorp med 1000cc Cupen

Historisk racing gör entré i TTA – Elitserien i Racing under helgens tävling i Anderstorp med 1000cc Cupen.
– Det ska bli mycket spännande att tävla tillsammans med TTA och riktigt kul att få chansen att visa upp vårt mästerskap inför en annan sorts publik än vad vi är vana vid, säger Anders Jensen, 1000cc Cupen.

I 1000cc Cupen tävlar förarna med standardbilar upp till årsmodell 1965 med motorer på max 1000cc. Här är bataljerna hårda mellan allt från Saab 92 och Fiat Abarth 1000 Corsa till Mini Cooper och Hillman IMP.

– Historisk racing är en viktig del av svensk motorsport och mycket uppskattad hos publiken. Vi är glada över att ha dem med oss och vi ser fram emot spännande tävlingar på Anderstorp med klassiska bilar, säger Greger Petersson, vd för TTA – Elitserien i Racing.

Mästerskapet kör en tävling på korta Anderstorp-slingan under helgens TTA – Elitserien i Racing med start 16.05. Två klasser körs: Klass E med bilar tillverkade till och med 1962, markerade med en gul cirkel med ett E vid startnumret, och klass F med övriga bilar tillverkade till och med 1965 som har ett F vid startnumret.

I klass E leder Hans Eklund i en Saab 96 GT 750 efter en imponerande säsong hittills med sju av åtta segrar medan Lars Davidsson leder Klass F med en Morris Cooper S 970.

Mer information om 1000cc Cupen och tidsschema för tävlingarna på Anderstorp, biljetter finns tillgängliga via Ticnet.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>