Mästerskapsledare Fredrik Ekblom gillar att vara den jagade

Tredubbla SM-mästaren och mästerskapsledaren Fredrik Ekblom har lett TTA – Elitserien i Racing sedan andra tävlingen för säsongen och Volvo-föraren gillar att vara den jagade.
– Jag tycker att det är kul. Alla har ögonen på en och alla vill upp i mästerskapsledning, på det sättet så är man ju utsatt. Men det skulle jag inte vilja säga sätter mig under mer press, det skulle jag däremot känna om jag låg efter, säger Ekblom.

Ekblom har en hungrig skock förare bakom sig i mästerskapet, bland andra fyrdubbla SM-mästaren Richard Göransson och närmast den unga talangen Linus Ohlsson, förare som båda har närmat sig poängmässigt.

– Jag har en hälsosam ledning som jag vill vårda. Men jag är ödmjuk, jag vet att det inte går att snöa in i något tänk om att jag måste hålla ledningen. Jag har tävlat så pass länge, det är bara att köra på. Det går väldigt fort i den här branschen, om man har oflyt och fel förare tar mycket poäng så kan man snabbt tappa mark, säger Ekblom.

Ohlsson och Göransson är de två förare som Ekblom håller närmast koll på inför de avslutande fyra tävlingarna på säsongen, 16 och 18 poäng bakom respektive.

– Jag trodde inför säsongen att Göransson skulle bli min svåraste motståndare, han är en fantastisk förare och han kommer att bli väldigt tuff i avslutningen. Men man måste även ge credd till Linus, han har gjort det väldigt bra och i helgen kommer han till en bana som han är snabb på. Sedan är det ju väldigt tight i mästerskapet, det är så små saker som skiljer. I Falkenberg senast fick vi till det bra, men det saknades 16 hundradelar och jag fick starta sexa, säger Ekblom.

Ekblom har en solid statistik för Karlskoga Motorstadion inför helgens Kanonlopp. Han har varvrekordet, flest pole positions, näst flest segrar och han stod på pallen här under vårtävlingen.

– Vi var snabba när vi tävlade här i våras och vi har lärt oss mer om bilen nu. Jag har haft ett bra semesteruppehåll där jag har laddat upp med mycket fysträning. Jag åker alltid till tävlingshelgen med seger i siktet, Kanonloppet är inget undantag, säger Ekblom.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>