Seger och mästerskapsledning för Fredrik Ekblom på Anderstorp

Fredrik Ekblom tog hand om såväl segern som mästerskapsledningen när TTA – Elitserien i Racing körde säsongens andra tävling på Anderstorp Raceway.
– Min bil gick fantastiskt bra, jag är så nöjd. Jag fick en hygglig start och kunde jaga ikapp Robban snabbt. Seger och mästerskapsledning, det kan inte bli bättre, säger Ekblom.

Volvo-kollegan Robert Dahlgren startade från pole position men fick ge sig efter fem varv när Ekblom bromsade sig förbi i slutet av den långa raksträckan.

– Vi var snabba på fel ställe av banan. Jag trodde jag skulle kunna rycka upp en lucka, men det räckte inte. Vi har dock fått med bra poäng här ifrån, dessutom teamseger för Polestar Black R och känslan är betydligt bättre än efter premiären, säger Dahlgren.

Fredrik Larsson la beslag på tredjeplatsen redan på första varvet efter att Robin Rudholm gjorde en dålig start. BMW Dealer Team WCR-föraren var nära Ekblom i början av tävlingen, men kunde sedan inte matcha tempot från Volvo-förarna i täten.

– Jag fick problem med mina bakdäck, jag var stark i början men var inte tillräckligt nära för att utmana. Men jag är relativt nöjd, målet var en pallplats i helgen och det tog vi. Vi har tagit ett steg framåt och nu siktar vi högre till nästa tävling, säger Larsson.

Tommy Rustad körde i mål på fjärde plats och säkrade tillsammans med Dahlgren segern i teammästerskapet för Volvo Polestar Black R. Richard Göransson svarade för tävlingens uppkörning från elfte plats på startuppställningen till femte plats över mållinjen med sex omkörningar.

– En av mina bästa femteplatser någonsin. Jag gjorde ett par håriga omkörningar och bilen fungerade riktigt bra, säger Göransson.

Alx Danielsson säkrade Citroën-teamet Brovallen Designs bästa TTA-resultat någonsin med en sjätteplats.

– Mitt mål var att vara bästa Citroën-förare och det lyckades jag med. Jag fick en kanonstart, men tyvärr stod Rudholm still framför mig då. Totalt sett är jag nöjd, säger Danielsson.

Premiärsegraren Linus Ohlsson blev bästa Saab-förare på sjunde plats efter att tidigare ha varit involverad i en fight med Thed Björk som tvingades bryta med två varv kvar på grund av en punktering.

– Ett långt, tätt och roligt race. Men det var inte lätt att hitta några luckor. Jag hade hoppats på något bättre resultat, men jag åker här ifrån som tvåa i mästerskapet och det är jag nöjd med, söger Ohlsson.

Andreas Ebbesson körde i mål på åttonde plats och kom segrande ur en fight som stod mellan Stefan Söderberg, Martin Öhlin och Mattias Andersson. Kampen varade genom hela tävlingen och tiondelar skiljde kvartetten åt över mållinjen efter 22 varv.

Flash Engineering-föraren Rudholm hade en tung tävling efter att ha startat trea. Rudholm rullade innan starten gick, något som bestraffades med en ”drive through” där han tvingades köra genom depån. Efter detta höll Rudholm ett jämlikt tempo med ledande Ekblom och plockade ett par placeringar från sista plats. Dessvärre tvingades han bryta med tre varv kvar efter en avkörning.

– Det var trist att missa starten. Jag hade bra fart i bilen och jag åkte så hårt jag kunde efter bestraffningen. Tyvärr hamnade jag i sandfållan och det är trist för teamet som jobbat så hårt och gett mig en riktigt bra bil. Nya tag till Göteborg, säger Rudholm.

Daniel Haglöf kunde tyvärr inte komma till start på grund av differential-haveri.

I förarmästerskapet leder Ekblom på 49 poäng framför Ohlssons 34 och Göransson behåller tredjeplatsen, men med stallkompis Larsson bara en poäng bakom.

Volvo har kontroll på både märkes- och teammästerskap med Volvo Polestar Racing i teamledning, åtta poäng framför BMW Dealer Team WCR. I märkesmästerskapet leder Volvo på 77 poäng framför BMW på 51 poäng och Saab på 42.

TTA – Elitserien i Racing fortsätter om två veckor på Göteborg City Arena, en bana som mästerskapsledare Ekblom längtar till.

– Det ska bli mycket spännande att tävla med dessa bilar på utmanande City Arena. Det är dessutom Volvos hemmabana och vi ska ladda hårt för att fortsätta i topp där, säger Ekblom.

TTA – Race – Topp 10

1 Fredrik Ekblom Volvo S60 22 varv
2 Robert Dahlgren Volvo S60 +1.838
3 Fredrik Larsson BMW SR +3.207
4 Tommy Rustad Volvo S60 +7.448
5 Richard Göransson BMW SR +8.421
6 Alx Danielsson Citroën C5 +10.363
7 Linus Ohlsson Saab 9-3 +13.598
8 Andreas Ebbesson BMW SR +27.856
9 Stefan Söderberg Citroën C5 +28.442
10 Martin Öhlin BMW SR +29.184

Kompletta resultat.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>