Robert Dahlgren är tillbaka med besked – pole på Anderstorp

Robert Dahlgren kom utan poäng från premiären på Karlskoga men har redan nu säkrat tre poäng tack vare pole position i kvalet på Anderstorp Raceway.
– Jag är otroligt nöjd, allt fungerade perfekt och det ska bli sjukt kul att starta först. En ganska skön kontrast till premiären, säger Dahlgren.

Volvo säkrade främsta startled med Fredrik Ekblom näst snabbast, bara två tiondelar bakom.

– Det var helt okej, jag gick all in för pole men hittade inte det perfekta varvet. Men första startled är kanon, säger Ekblom.

Robin Rudholm la beslag på tredje startposition, bara 76 tusendelar bakom Ekblom och var nöjd med kvalet.

– Jag tycker det kändes bra, vi hade en bra strategi och tredje startruta känns som en bra förutsättning för tävlingen. Nu är det bara att ladda för seger, säger Rudholm.

Fredrik Larsson var bästa BMW-förare på fjärde plats, en tiondel framför Alx Danielsson som fortsätter att imponera men var ändå inte nöjd.

– Jag är skitirriterad på mig själv. Jag fick inte till sista delen av varvet, tappade greppet i bakdäcken. Men femte plats är ju självklart en position jag är nöjd med, säger Danielsson.

Tommy Rustad satte sjätte snabbaste tid framför Stefan Söderberg och mästerskapsledare Linus Ohlsson.

– Jag är inte nöjd, jag gjorde ett misstag på mitt kvalvarv. Men jag hoppas på att ta igen det i tävlingen, säger Ohlsson.

Andreas Ebbesson och Thed Björk var sista förare inom topp tio framför Richard Göransson som körde av på sitt första varv. BMW Dealer Team WCR-föraren hann bara med ett varv på grund av problemen och kommer att starta från elfte startruta.

– Det är skit helt enkelt. Jag körde av på första kvalförsöket och bilen fylldes med grus och sand. Det tog tid att fixa och jag hade bara ett kvalvarv på mig till slut. Det var ett rent misstag av mig, säger Göransson.

TTA-kval – Anderstorp – Topp 10

1 Robert Dahlgren Volvo S60 1:33.530
2 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.260
3 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.336
4 Fredrik Larsson BMW SR +0.384
5 Alx Danielsson Citroën C5 +0.489
6 Tommy Rustad Volvo S60 +0.634
7 Stefan Söderberg Citroën C5 +0.669
8 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.758
9 Andreas Ebbesson +0.832
10 Thed Björk +0.983

Kompletta resultat.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>