Swedish GT räknar med stort startfält 2012

Än återstår några månader till den Swedish GT-premiären, Karlskoga den 12 maj tillsammans med Elitserien i Racing, men redan i mitten av mars räknar organisationen med att kunna presentera startlistan.
– Redan i dag har vi ett ordentligt startfält och anmälningarna fortsätter att komma in. Det ska bli utomordentligt kul och spännande att dra igång Swedish GT 2012 tillsammans med Elitserien i Racing, säger Leif Lindström, klassansvarig.

I år tävlar klasserna GTA och GTB vid sex tillfällen medan GT3 Cup är med tre gånger, i samtliga fall ingående i nya Elitserien i Racing. Varje deltävling omfattar ett 60 minuter långt lopp med obligatoriska depåstopp och förarbyten.

GTA är främst öppen för Challenge- och Cup-bilar från Ferrari och Porsche. Förra året dominerade Autoropa sin klass med 570 hästkrafter starka Ferrari 458 Challenge och man återkommer i år med minst två bilar. Förarna är ännu inte officiella men kommer att avslöjas i början av mars. Även några exemplar av 430 Challenge/GT kommer till start.

Porsche 997 i Cup-utförande är en vanlig bil på svenska banor och bilen passar perfekt in i GTA. Hur många 997 som kommer att köra Swedish GT är ännu inte klart men listan över intressenter är lång. Även andra sportbilar kan passas in i denna klass efter ansökan och ett exempel är Chevron GR8. Redan förra året tävlade Mattsson Fasteners med en sådan bil och under vintern har ytterligare två Chevron sålts till Sverige.

Den mindre klassen – GTB – är anpassad efter internationella GT4 och förra året segrade Joakim Söderström i en BMW M3. Nu får han sällskap av Jan och Peter Söderström i ett försök att försvara titeln. En likadan bil är anmäld av WestCoast Racing där regerande Ginetta-mästaren Chris Midmark kör i sällskap med Anders Holmberg. Motstånd får man bland annat från bilar som Ginetta G50, Porsche 996 och Ferrari 360.

Tre Ginetta-team väntas till årets Swedish GT och två av dem har fortfarande platser kvar till nya förare. Kontakta Kari Mäkinen eller Magic för mer information.

De snabbaste bilarna tävlar i en särskild ”GT3 Cup”, vilken omfattar de båda tävlingarna på Anderstorp samt nya Tierp. Två Audi R8 LMS från Alfab Racing och Brunstedt Motorsport kommer liksom fjolårets vinnare WestCoast Racing:s BMW Z4. Eftersom serien endast omfattar tre helger finns förhoppningar att kunna locka förare från andra länder, till exempel Finland, att delta.

En hel del intressanta och kända förare är klara för start i årets Swedish GT och deras namn kommer att presenteras under mars månad.

Kalender – Swedish GT

12/05 – Karlskoga
02/06 – Anderstorp – Nationaldagsracet
07/07 – Falkenberg – Västkustloppet
18/08 – Karlskoga – Kanonloppet
01/09 – Anderstorp
15/09 – Tierp Arena

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>