Fredrik Larsson klar för WestCoast Racing i Elitserien i Racing

Fredrik Larsson är klar för WestCoast Racings som en av teamets tre förare i nya TTA Elitserien i racing. Falkenbergsföraren ser fram emot en ny stor utmaning.
- Jag är rejält laddad och det här är något jag har arbetat hela vintern för att få klart. Det är en ny utmaning där jag ska möta Sveriges bästa racerförare och det är en utmaning jag verkligen ser fram emot. Jag går in i det med en hög ambition, jag ska vara med och slåss i toppen. Det är många mycket snabba förare med och det kommer att bli viktigt att få till allting perfekt för att vara med och slåss i toppen, säger Larsson.

Fredrik Larsson har haft TTA som huvudmål sedan mästerskapet presenterades i höst.

- Jag ville köra ett helt mästerskap igen i Sverige och då vill jag köra mot de allra bästa och de finns i TTA, säger han. Jag tävlade mot Richard Göransson för många år sen och förare som Fredrik Ekblom, Robert Dahlgren, Thed Björk och flera andra har jag inte tävlat mot tidigare. Nu har jag chansen att tävla mot dem och det känns väldigt motiverande. TTA har känts som ett rätt val från början. Alla har likadana förutsättningar och det är upp till team och förare att få till allt och det är viktigt.

Fredrik har ännu inte provat den nya TTA-bilen men har höga förväntningar.

- Det jag har hört och sett är att den är väldigt utmanande och rolig att köra och det är en riktig racerbil som svarar på det man gör och som man verkligen kan pusha. Det ska bli väldigt skoj att börja jobba med den och tillsammans med teamet få ut det allra sista. Jag kommer ha två mycket snabba teamkamrater i Richard Göransson och Martin Öhlin och ett fantastiskt starkt team i WestCoast Racing och en stor nyckel till framgång kommer att vara hur vi tillsammans kan utveckla bilen. Jag är riktigt ordentligt taggad inför det här!

Teamchef Dick Jönsson Wigroth är glad att kunna presentera Fredrik Larsson som en av teamets förare i TTA och konstaterar att bara 1,5 månader in på nya året har teamet redan tre mycket starka förare klara.

- Det känns fantastiskt att Fredrik Larsson är klar för teamets tredje TTA-bil och att vi redan har Richard, Martin och Fredrik klara för varsin bil. Jag och Fredrik inledde ett samarbete ifjol efter att ha känt varandra i många år och det var naturligt att fortsätta det samarbetet. Nu är ytterligare en av Sveriges allra snabbaste förare klar för WestCoast Racing BMW Dealer Team. Fredrik Larsson stärker både teamet och startfältet i TTA ytterligare och det här kommer verkligen att bli en tuff och rolig säsong, , säger Jönsson-Wigroth.

Larsson har tidigare tävlat i Porsche Carrera Cup Scandinavia, 3:a 2009 och 2:a 2010, och var mästare i amerikanska Barber Dodge Pro 1996.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>