Lantmännen Aspen officiell bränsleleverantör för Elitserien i Racing

Elitserien i Racing har skrivit ett 3-årsavtal med Lantmännen Aspen AB som kommer att förse mästerskapet med bränsle.
– Vi ser fram emot att samarbeta med Elitserien i Racing och vi ser mycket positivt på det arbete som de gör för att sätta fokus på miljön i motor- och racing-sammanhang och driva utvecklingen framåt, säger marknadschef Mats Uhrlander på Lantmännen Aspen AB.

Samtliga klasser i Elitserien i Racing, som inkluderar TTA, Swedish GT, Radical, Abarth och Porsche GT3 Cup Challenge, kommer att drivas på alkylatbensin. I huvudklassen TTA kommer motorerna dessutom att drivas på el i kombination med ett hybridsystem (KERS).

– Miljöaspekten är en mycket viktig del i alla delar av samhället och speciellt inom fordonsindustrin. Tillsammans med Lantmännen Aspen och de tekniska lösningar som vi inför i TTA så är vi glada över att kunna sätta strålkastaren på miljöaspekterna även inom racingen och för bilindustrin, säger Christian Dahl, representant för TTA och vd för Volvo Polestar Racing.

Alkylatbensin är 99% renare än vanlig bensin och används i allt från de kraftfulla racingmotorerna i Elitserien i Racing till vanliga bilar, gokarts och gräsklippare.

– Aspen alkylatbensin innehåller 99% mindre av farliga kolväten än vanlig bensin. Det gör att avgaserna blir mycket renare och hälsoriskerna betydligt mindre. Jämfört med vanlig bensin ger Aspen alkylatbensin lägre utsläpp av ämnen som bidrar till försurning och övergödning. Dessutom minskar bildningen av marknära ozon som inte bara är skadligt för människor utan också för växter och djur, säger Mats Uhrlander på Lantmännen Aspen AB.

Lantmännen Aspen kommer även att hantera transport av bränslet till banorna och distribution till de tävlande på plats samt ta hand om tomemballage.

– Vi har höga krav på både miljö såväl som säkerhet och med en totallösning för hanteringen till mästerskapet så säkrar vi en mycket hög nivå på båda områdena, säger Martin Sjöberg, motorsportsansvarig på Lantmännen Aspen AB.

Elitserien i Racing startar den 12:e maj 2012 på Karlskoga Motorstadion och avslutas med final på Göteborg City Race Arena den 29:e september.

För mer information om Lantmännen Aspen AB, besök www.aspen.se.

Kalender – Elitserien i Racing 2012

12/05 – Karlskoga
02/06 – Anderstorp – Nationaldagsracet
16/06 – Göteborg – City Race
07/07 – Falkenberg – Västkustloppet
18/08 – Karlskoga – Kanonloppet
01/09 – Anderstorp
15/09 – Mantorp Park
29/09 – Göteborg – Grande Finale

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>